Nógrádi faipari vállalkozásunk mindenekelőtt az asztalosipar, a bútorgyártó kisipar termékei körül forog, de saját termék-előállításunk folyamatai csupán magvát képezik a műhelyeinkben zajló szakmai életnek. Saját dolgozóink köre nem különösebben nagy, annál inkább helyet tudunk adni más, önálló műhellyel is rendelkező mesterembereknek és barkácsoló szenvedélyű laikusoknak – nem csupán nógrádi illetőségűeknek – akik számára közös tevékenységi otthont nyújtunk, a legkorszerűbb minőségi technológia szolgáltatása és lapszabászati igények kielégítése mellett.

Nem zárt klub módján szerveződtünk meg, hanem egyre többeknek kínálva tagságot, vagy akár csupán szakmai haszonnal járó látogatást, konzultációkat. Jelentős termelő-kapacitású Alkotóházunk a helybeni, elmélyült tárgykészítésre sokaknak módot adó, ugyanakkor igen kommunikatív szak-centrum. Örömmel  tartjuk fenn a személyes kapcsolatot nemcsak a  rendszeres megrendelőkkel, hanem a hozzánk be-betérő, akár csak potenciális  vásárlókkal is.

Természetesen a nálunk tevékenykedő alkotóházi tagok és látogatók nemcsak vállalkozásunk alkalmazottaival tárgyalnak meg eszközhasználati és más szakkérdéseket, hanem egymás közt is tapasztalatot cserélnek, információkat adnak át különböző megoldásokról. Egyes magas szakképzettségű munkatársaink az innováció- és piacfigyelést külön is állandó dolguknak tekintik. Gépparkunkat folyamatosan fejlesztjük, kapcsolt szolgáltatásainkat gyarapítjuk 

A kitűnő műszaki háttér és a támogató tudásbázis ilyen szoros együttléte, összpontosulása ritka jelenség hazánkban, sok kisipari mesterember és barkácsoló bánatára, akik számos részfeladat ügyében gyakran nem a kívánt eredménnyel fordulnak különböző szak-szolgáltatókhoz. Ezért válhatott Alkotóházunk bővülő közönsége összetartásban erősödő közösséggé, és ezért válhatott rentábilissá a mi nonprofit vállalkozásunk. Így módunk nyílik olyan társadalmi vállalásokat is teljesíteni, mint hátrányos helyzetű személyek gondos képzéssel társuló bevonása, az asztalosipari ismeretkincs gondozása, terjesztése.