Vállalkozásunk létrehozásakor alapvető feltevésünk volt az, miszerint a mai nehéz helyzetben lévő kisipari munkások helyzete jobbá tehető, ha egy tevékeny közösségben alkothatnak.

Hazánkban az asztalosok komoly kihívásokkal néznek szembe munkájuk során, hiszen mind a vállalkozói létforma, mind a minőségi alapanyagok és berendezések rendkívül magas kiadásokkal járnak.  Mindemellett egy-egy termék előállítása rengeteg munkaidő ráfordítást igényel, ezért érthető, ha a végtermék magasabb fogyasztói árat üt. Ezzel szemben a nagyüzemi gyárak rövid idő alatt alacsonyabb áron tudják termékeiket előállítani, bár a minősége nem összehasonlítható az egyedi, kézműves asztalosmunkával.

Meglátásunk szerint, ha a kisvállalkozóknak biztosítjuk a megfelelő gépparkot, nem csak a munkavégzést könnyítjük meg, hanem egy olyan alkotói tudásbázist is teremtünk, ahol a szakmabeliek egymástól tanulva válhatnak jobbá, képzettebbé.Ha a skandináv minták alapján társaságba szervezzük a rászoruló és nem-rászoruló szakmunkásokat kellő motivációt nyújthatunk utóbbiaknak a hátrányos helyzetből való kitörésre.

 Összességében elmondható, hogy a vállalkozók ellehetetlenítése ezzel a megoldással visszafordítható lehet ezekben a régiókban.

 

Bár Gyakorlóműhelyünk csak egy kis szelete a bútoripari gazdaságnak, mégis hiszünk abban, hogy követendő mintát nyújtunk, így általánosítva a folyamatot akár országszerte.