A kedvezményezett neve:

Mosolyalkotóház Termelő és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:

Új eszközök beszerzése a Mosolyalkotóház Nonprofit Kft-nél

A szerződött támogatás összege:

9 996 000 Ft

A támogatás mértéke:

70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

 A megnövekedett megrendelésállomány munkaerőigényének kielégítése - az elmúlt években kialakult szakemberhiányos helyzetben - folyamatosan problémákba ütközik, ezért elsősorban maximálisan automatizált CNC alapú egyedi famegmunkáló eszközöket használunk, amelyek munkavégzési, illetve feldolgozási képességei és kapacitásai magasak. Sajnos a munkavégzés folyamatos ellátásához szükséges anyagmozgatási lehetőségeink azonban korlátozottak. Ez már konkrét piaci megrendelések elvesztését is jelentette, mivel ez a korlát nem teszi lehetővé az összes potenciális igény kielégítését, ezért szükséges az anyagmozgatási technológiai kapacitások fejlesztése. A fejlesztés keretében a vállalkozásban jelenleg meglévő szűk keresztmetszet lesz megoldható. ÚJ ESZKÖZ, GÉPEK BESZERZÉSE keretében 1 db MOLE 120 rakodógép és 1 db HC CPCD35 targonca kerül beszerzésre, mellyel a nagytömegű és biztonságos anyagmozgatással kapcsolatos feladatok lesznek eredményesen és biztonságosan megoldhatók.
Az eszköz üzemeltetéséhez szükséges, megfelelő képesítéssel rendelkező munkaerő biztosítása, ennek érdekében 1 fő 8 hónapon keresztüli teljes munkaidős foglalkoztatásához kapcsolódó költségeit is el kívánjuk számolni.
Fontosnak tartjuk, hogy a technológiafejlesztés mellett a korszerű ismeretekkel és hatékony kisvállalati marketingképességekkel is rendelkezzünk, ezért egy fő részt egy minősített képzésben, melynek segítségével képesek leszünk saját erőből érdemi marketing tevékenység végzését megoldani.

A projekt befejezési dátuma:

2022.08.31.

A projekt azonosító száma

GINOP-1.2.9-20-2021-03199

  
 

   

A kedvezményezett neve:

Mosolyalkotóház Termelő és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:

Mosolyalkotóház - egy faipari közösségi tér kialakítása

A szerződött támogatás összege:

42 495 354 Ft

A támogatás mértéke:

93,73 %

A projekt tartalmának

bemutatása:

.

A projekt társadalmi, közösségi céljai mellett lényeges az üzleti megfontolások érvényesítése is, hiszen a vállalkozás fennmaradásához a bevételek és kiadások összhangját is biztosítani kell. Ennek megfelelően a projekt üzleti vonalát a beszerzendő nagygépek által a nyújtott lapszabászati szolgáltatás, illetve saját megrendelőink számára gyártott készbútorok forgalmazása képviseli. A leszabott, fóliázott lapokat elsősorban asztalos vállalkozók fogják gyártatni, akik ezeket az általuk felmért igényeknek megfelelően rendelik meg, illetve építik be. A vállalkozás részben egyedi megrendelések szerint bútorlap-szabászattal, részben gépi megmunkálással, de egyedileg tervezett és kialakított bútorok és más funkcionális fatárgyak gyártásával kíván foglalkozni. A felmért földrajzi piacon mind az asztalosok, mind az igényeknek megfelelő technológiai kapacitással rendelkező bútorüzemek száma miatt a kereslet jóval meghaladja a kínálatot. A piacelemzés alapján tehát kimondható, hogy a tevékenység a társadalmi célok elérése mellett üzleti potenciált is tartalmaz, a tevékenység tehát társadalmi vállalkozásként is nyereségesen üzemeltethető és hosszabb távon is fenntartható. A fejlesztés keretében eszközberuházásként asztalosipari célgépek és eszközök beszerzésével ennek megfelelő gépparkot kívánunk létrehozni a telephelyen kialakított műhelyben. Ezek teszik lehetővé, hogy a jelenlegi elvárásoknak megfelelően a megrendelő által kívánt alakzatok gyorsan, pontosan és anyagtakarékosan legyenek kivághatók, illetve a látható felületek tartós és esztétikus védelme biztosítható legyen. 

A projekt 5 fő számára biztosít lehetőséget munkahelyi tapasztalatok megszerzésére.

A szolgáltatás piaci megismertetéséhez marketingeszközök igénybevétele is szükséges.

A projekt befejezési dátuma:

2022.10.23.

A projekt azonosító száma:

GINOP-5.1.7-17- 2019-00240