Alkotóműhelyünk a bútor-előállítás és fa-alapú tárgykészítés összetett központja: valójában műhely-együttes, ahol alapvetően két munkálkodói kör tevékenysége zajlik. Ezek külön-külön is többfelé oszlanak. 

A nálunk tevékenykedők egyik köre a Műhely, mint vállalkozás saját alkalmazottaiból, illetve mentorált (munkaerőképzésünkben részt vevő) tagjaiból áll. Ők túlnyomórészt a vállalkozás saját bútortermékeinek előállítói – megrendelések szerint – , más  részben segédmunkákat végeznek előkészítési és egyéb feladatoknál, így a lapszabászati teendők helyszínén. A saját termékrészleg szakmai irányítóinak kisebb csoportja olyan munkát végez, amely kapcsolódik a Műhely szabad státusú törzstagjainak és más látogatóinak tevékenységéhez is: biztosítja ennek rendezett, gördülékeny voltát, információellátását, illetve a megrendelésekkel foglalkozik, úgy adminisztratív, mint számítógépes kapacitás-logisztikai tekintetben. A megrendelők általában a vállalkozás vezetőjével folytatják le fő megbeszélésüket. Szakmailag legképzettebb munkatársaink minden érdeklődővel készek körültekintő konzultációra. A nagyobb volumenű építőipari megrendeléseknél a helyszínelés, a helyszíni szerelés (sztenderd konyhák, beépített szekrények stb.) munkálatait is saját munkavállóinkkal intézzük.  Csúcsra járó termelés esetén módunkban áll műhelyünk mentorált és más, szabad státusú tagjainak bevonása.

Alkotóműhelyünk tagságának szabad státusú hányadát kisipari mesteremberek – sajátmaguk alkalmazói – , valamint a házi barkácsolás szenvedélyének hódoló civilek jelentik. A bútorkészítő kisiparosok a saját műhelyüknél lényegesen jobb munkavégzési feltételek – a csúcstechnológia közelsége, a helybeni asztalosipari tudásbázis informativitása, a kívánt minőségű beszerzések könnyebbségei miatt járnak hozzánk a maguk termékein dolgozni, a barkácsolók pedig elsősorban a keresett megoldásokban történő kiokosodás, a kéziszerszám-arzenál és a klubszerű környezet barátságos légköre miatt.  Az anyagellátás, a gyors pótlások és a technológiai támogatás folyamatossága szempontjából nem mellékes, hogy az Alkotóműhely hétvégeken is üzemel. A tagdíj nem szolgál egyébre, mint a Műhely szabad státusú tagjai generálta rezsiköltség fedezésére. Kisiparos tagjaink egyben megrendelőink: lapszabászati részlegünk kedvező árakkal találkozó vásárlói, amint barkácsoló tagjaink megintcsak kedvezményesen juthatnak itt hozzá kötőelemekhez, nyers- és előmunkált anyagokhoz. Tagjaink részére a tanácsadás ingyenes. A havidíjat befizető barkácsolók munkavédelmi oktatást követően önállóan használhatják a kéziszerszámokat. Felügyelet természetesen működik a kéziszerszám-tárat és a hightech gépparkot illetően. A nagygépek külön helyiségben állnak, ahová csak alkalmazottaink léphetnek be önállóan, ám a barkácsolók is igényelhetnek gépidőt, segítséggel igénybe vehetnek nagygépet is.